Kirjallisia kysymyksiä

Olen nähnyt tämän kysymys haasteen kiertelevän kirjablogeissa viimeaikoina ja ajattelin, että tuohan kuulostaa hauskalta! Nappasin siis kysymykset röyhkeästi Amman lukuhetki blogista.

1. Missä ja mihin aikaan vuorokaudesta yleensä luet?
Eniten nautin lukemisesta matkustaessa, junat ja lentokoneet ovat parhaita. Joskus itse asiassa toivoisin, että joka aamuinen junamatkani olisi pitempi, kirja jää yleensä pahasti kesken kun on jo noustava pois. Kiireettömät aamut ovat ihania, kun saa ottaa hyvän kirjan mukaan aamiaispöytään. Ehdottomasti paras paikka lukunautinnolle on kuitenkin kesämökin laituri.

IMG_9594_2

2. Kerro jokin lapsuuden lukumuistosi.
Minulla oli jo pienestä pitäen suuri hinku maailmalle, ties mistä se hinku minut niin varhaisessa vaiheessa löysi? Emme perheeni kanssa matkustelleet ulkomaille ollessani pieni, joten minä matkustin kirjojen kautta, seikkailut ja tarinat kaukaisista maista olivat suosikkejani. Mukanani kulkevat vieläkin kaksi lapsuuteni lempikirjaani Jules Vernen: Maailman ympäri 80 päivässä ja Enid Blytonin: Seikkailujen laiva.

3. Luetko runoja, ja jos luet, niin kuka on suosikkirunoilijasi?
.
Liian vähän. Suomalaisista runoilijoista suosikkejani ovat Eino Leino, Aale Tynni ja Heli Laaksonen. Kirja hyllyssä kyllä odottaa muutama englanninkielinenkin runokirja…


4. Perinteinen kirja, äänikirja vai e-kirja? Miksi?
Muutaman vuoden tauon jälkeen olen löytänyt äänikirjat uudelleen, ne kun mahdollistavat ajan maksimaalisen hyödyntämisen. En ole kokeillut e-kirjoja, mutta olen sen suhteen epäileväinen. Käytän teknologiaa paljon jokapäiväisessä elämässäni ja kirjan lukeminen on tässä sähkön kyllästämässä elämässä yksi niitä harvoja tekoja, johon ei tarvita akkuja eikä johtoja. Kirjan paino, sivujen kosketus, kirjanmerkit ja kirjantuoksu ovat minulle oleellinen osa lukuelämystä.

 IMG_9609_2

5. Mikä kirja on vaikuttanut sinuun eniten? Miksi? 
Pitkään pohdittuani tulin siihen tulokseen, että sen on oltava J.K: Rowlingin viimeinen Harry Potter kirja Harry Potter and the Deathly Hallows. Ei niinkään itse kirjan vuoksi, vaikka vieläkin noita kirjoja rakastan, vaan siksi, että se oli ensimmäinen kirja jonka luin englanniksi. En jaksanut odottaa suomenkielistä käännöstä ja päätin rohkaista itseni lukemaan vieraalla kielellä, mikä tuolloin oli minulle suuri askel. Tuo kirja on siten avannut minulle mahdollisuuden tutustua englanninkieliseen kirjallisuuteen aivan uudella tavalla, rakastua kieleen ja jopa rohkaissut lähtemään maailmalle ja kommunikoimaan uusien ihmisten kanssa vieraalla kielellä, joka ei enää olekaan vieras vaan tuttu ja läheinen.

6. Missä kirjallisessa matkakohteessa haluaisit käydä?
Ensi kesälle olen suunnitellut retkeä Tove Janssonin kesäsaarelle Klovharulle Porvoon saaristoon. Ulkomaiden suosikki kohde tällä hetkellä olisi varmaankin Agatha Christien kesäkoti Greenway, Devonissa, jossa Christie löysi Hercule Poirotin.

7. Minkä lajityypin kirjoja et missään nimessä lue? 
Luen oikeastaan kirjoja hyvin laaja-alaisesti. Pidän jännityksestä ja mysteereistä, mutta niin sanottu kauhukirjallisuus ei kiinnosta minua.

IMG_7868_3

8. Vaikuttaako kirjan ulkoasu osto- tai lainauspäätökseesi? 
Ostopäätökseen melkein aina. Kirjastossa lainattaessa kirjan ulkoasulla ei ole väliä, mutta jos olen hankkimassa kirjaa itselleni, myönnän olevani kirjan ulkoasun suhteen jopa pakkomielteinen. Olen visuaalinen ihminen ja opiskelen visuaalista alaa, joten kiinnitän kannensuunnitteluun erityistä huomiota. Saatan käyttää paljonkin aikaa ja vaivaa löytääkseni haluamani painoksen lempikirjastani, mutta hyvin harvoin ostan tai luen kirjan vain ulkoisen komeuden vuoksi, sisältö on tietenkin tärkeintä. Silti minun on myönnettävä, että erityisen kauniin kirjan lukeminen on minusta erityisen ihanaa.

IMG_6535_4

9. Mikä on mielestäsi kaunein tai vaikuttavin kirjan nimi?                                                                                                                                       Päällimäisenä nousee mieleen hiljattain lukemani Shirley Jacksonin We have always lived in the castle, nimi joka saa mielikuvitukseni liikkeelle. Vaikuttava on myös mielestäni Harper Leen To Kill a Mockingbird.

10. Mitä kirjaa suosittelet minulle?                                                                                                                                                              Suosittelen sinulle Turkka Hautalan Saloa. Se on mielenkiintoinen kirja suomalaisesta pikkukaupungista ja yhteen nivoutuvista ihmiskohtaloista. Se on yksi kotimaisen kirjallisuuden suosikeistani. 

IMG_9614_2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s