Lukuhaaste: 20th Century Challenge

Olen asettanut itselleni lukuhaasteen, jossa tulen lukemaan kaksi klassikko kirjaa jokaiselta 1900-luvun vuosikymmeneltä.Olen laatinut itselleni kaksi listaa: toisessa on kymmenen aikuisten klassikkoa ja toisessa kymmenen lasten klassikkoa. Nämä kirjat ja kirjailijat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta minulle uusia tuttavuuksia. Mukana on kirjoja, jotka ovat olleet lukulistallani pitkään ja joita en malta päästä lukemaan (Kuin surmaisi satakielen/ Fantastic Mr. Fox…). Toiset ovat minulle tuntemattomampia klassikoita, jotka olen löytänyt vasta tehdessäni tutkimusta tätä haastetta varten kuten Of Human Bondage ja The House on Mango Street. Muutamien tiedän jo etukäteen olevan haastavia kuten Mrs Dalloway ja vievän minut mukavuusalueeni ulkopuolelle kuten Trainspotting.

tÄMÄ2_edited-1

Halusin lukea myös lastenkirjoja, toisaalta tasapainoksi aikuisten klassikoille toisaalta siitä syystä, että halusin sivistää itseäni niiden kirjojen osalta, jotka omassa lapsuudessani ovat jääneet lukematta. On myös mielenkiintoista nähdä miten lastenkirjallisuus on muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana.

LAPSET

Kirjojen lukukieli tulee suurimmaksi osaksi olemaan englanti, joka on kirjojen alkuperäiskieli, lukuun ottamatta muutamaa poikkeusta. Bonjour Tristesse (Hyvästi ikävä) ja Pikku Prinssi ovat ranskalaisten kirjailijoiden kirjoittamia ja vaikka haluasin aina lukea alkuperäiskielellä ranskantaitoni ovat valitettavasti olemattomat.

Yleensä tapaan lukea kirjan ennen elokuva version katsomista. Listalta löytyy monia kirjoja joiden elokuva versiot ovat myös saaneet klassikko aseman, odotan innolla, että pääsen tutustumaan myös niihin  ja saatanpa kirjoittaa niistäkin tänne blogiin.

Haasteen ensimmäinen kirja E.M.Forsterin klassikko A Room with a View (Hotelli Firenzessä) on jo luettu ja Kenneth Grahamen The Wind in the Willows (Kaislikossa suhisee) on aloitettu, joten haaste on jo hyvällä alulla. Koko listan läpikäymiseen saattaa mennä aikaa ja annan itselleni luvan lukea myös muita kirjoja, silti takaraivossa kytee toivo siitä, että saisin läpikäytyä listan kesän loppuun mennessä. Jos joku haluaa haastaa myös itsensä, luen mielelläni muiden haaste kokemuksia!

Hei! Jos satut olemaan Goodreadsin käyttäjä, minut löytää myös sieltä nimellä Tilda, linkki sinne TÄÄLLÄ. Ja tein myös blogille oman sähköposti osoitteen tilda.ikkunantakana@gmail.com, josta minut saa tarvittaessa kiinni.

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Lukuhaaste: 20th Century Challenge

  1. Vaikuttaapa hauskalta, listalla on muutama jotka itsekin haluaisin lukea ja muutama on jo luettu. Onnea haasteeseen :) hyvät kirjat olet valinnut

  2. Paluuviite: W. Somerset Maugham: Elämän kahle |

  3. Paluuviite: Margery Williams: Samettipupu |

  4. Paluuviite: Virginia Woolf: Mrs. Dalloway | ikkunan takana

  5. Paluuviite: T.S. Elliot: Old Possum’s Book of Practical Cats | ikkunan takana

  6. Paluuviite: John Steinbeck: Hiiriä ja ihmisiä | ikkunan takana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s