Isabel Greenberg: The Encyclopedia of Early Earth

  • Sarjakuvaromaani: The Encyclopedia of Early Earth
  • Kirjailija/kuvittaja: Isabel Greenberg
  • Julkaisuvuosi: 2013
  • Kustantaja: Random House

IMG_3651_3Isabel Greenbergin sarjakuvaromaani The Encyclopedia of Early Earth on ollut lukulistallani koko kesän, mutta nyt vasta minulla oli mahdollisuus sukeltaa sen maailmaan. Kirjan kuvitus on todella upea ja juuri sellainen josta itse pidän. Pidän Isabella Greenbergin piirrosjäljestä ja hallitusta väripaletista, joka tekee kirjasta kokonaisuutena todella tyylikkään näköisen. Väripaletti koostuu mustan, harmaan ja sinisen sävyistä, ja korosteväreinä toimivat punainen ja sinapinkeltainen.

Kirjan tarina alkaa kun ”The Nord Man” ja ”The South Pole Woman” tapaavat ensimmäistä kertaa ja rakastuvat toisiinsa. Jostain syystä he eivät voi kuitenkaan fyysisesti koskettaa toisiaan, mutta tämä ei kuitenkaan liiemmälti häiritse nuoria rakastavaisia. Viihdyttääkseen rakastettuaan The Nord Man alkaa kertoa tarinaa siitä kuinka hän matkusti pohjolan perukoilta etelänavalle kohdaten erilaisia kulttuuraita ja seikkailuja. Greenbergin Varhainen Maa (The Early Earth) on samankaltainen kuin meidän maailmamme, mutta toisaalta taas hyvin erilainen.

IMG_3661_2

Kirja on kokoelma erilaisia luomistarinoita joihin Isabel Greenberg on saanut inspiraation mm. kreikkalaisesta ja kiinalaisesta mytologiasta kuin myös raamatusta. Dialogi on hauskaa ja viihdyttävää ja pidin siitä miten kirja on tavallaan kuin maatuskanukke sisältäen tarinoita tarinoiden sisässä. Pidin myös eri kulttuurien kuvauksesta ja minusta ylijumala Birdman oli julmasti huvittava hahmo. Minulla oli kuitenkin yksi ongelma kirjan kanssa. Aluksi minua ei häirinnyt se kuinka tarinat olivat saaneet vaikutteita tutuista mytologioista ja tarinoista, mutta loppua kohden kirja alkoi tukeutua vähän liikaakin näihin vaikuttimiin ja tämän vuoksi se ei tuntunut enää niin uniikilta. Olisin toivonut että Greenbergin oma mielikuvitus näkyisi enemmän tarinassa samalla tavalla kuin se näkyi kuvallisessa muodossa.

IMG_3663_2

IMG_3674_2

IMG_3669_2

Kuvituksesta antaisin ilomielin viisi tähteä, mutta tämä edellä mainittu seikka pudotti Goodreads arvosteluni neljään tähteen. Tämä ei silti tarkoita, ettenkö olisi nauttinut tarinasta. Odotan innolla Isabel Greenbergin mahdollista uutta tuotantoa ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä sarjakuvaromaania.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s